خرید روغن صنعتی از روغن سیتی : روغن صنعتی یکی از مهمترین عناصر مورد نیاز برای حفظ و نگهداری ماشینآلات و تجهیزات صنعتی است. این نوع روغنها به دلیل خواص خاص خود، بهترین راندمان را در عملکرد ماشینآلات فراهم میکنند. یکی از منابع معتبر برای تهیه و خرید روغن صنعتی، فروشگاههای متخصص و آنلاین معتبر هستند که از جمله آنها میتوان به روغن سیتی اشاره کرد.
روغن صنعتی دارای مزایای فراوانی است که از جمله آنها میتوان به حفظ و نگهداری ماشینآلات، کاهش فرسایش و اصطکاک، حفظ دمای مناسب و کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری اشاره کرد. استفاده از روغن صنعتی با کیفیت موجب افزایش عمر مفید ماشینآلات و افزایش بهرهوری آنها میشود.
نکات مهم در خرید روغن صنعتی از روغن سیتی
روغن صنعتی یکی از عوامل مهم در صنایع مختلف مانند خودروسازی، پتروشیمی، فلزات و غیره است. این نوع روغنها به عنوان یک عامل کلیدی برای حفاظت از ماشینآلات و تجهیزات صنعتی عمل میکنند. بنابراین، انتخاب روغن صنعتی مناسب برای هر نوع کاربری بسیار حائز اهمیت است. در ادامه به برخی از نکات مهم در خرید روغن صنعتی اشاره خواهیم کرد.
اولین نکته مهم در خرید روغن صنعتی، انتخاب نوع مناسب آن براساس نیازهای کاربری است. برخی از نوعهای روغن صنعتی شامل روغنهای هیدرولیک، روغنهای دندهای، روغنهای کمپرسور، روغنهای حرارتی و غیره میباشند. هر یک از این نوعها ویژگیهای خاصی دارند که باید با شرایط کاری تجهیزات صنعتی مورد نظر هماهنگ شوند. بهتر است قبل از خرید، نیازهای دقیق تجهیزات مورد نیاز مورد بررسی قرار گیرد تا روغن مناسب انتخاب گردد.
نکته دیگری که در خرید روغن صنعتی باید مد نظر قرار گیرد، کیفیت و استانداردهای آن است. برخی از استانداردهای معتبر در این زمینه شامل API (American Petroleum Institute)، ISO (International Organization for Standardization) و ANSI (American National Standards Institute) میباشند. انتخاب روغنهایی که این استانداردها را رعایت میکنند، میتواند از راندمان بالا و عمر طولانی تجهیزات صنعتی شما تضمین کند. در نهایت، هزینه نیز یکی از موارد مهم در خرید روغن صنعتی است. باید موارد قیمت، میزان مصرف، بازدهی و هزینه نگهداری را بررسی کرد تا روغن صنعتی مناسب با توجه به بودجه مورد نیاز انتخاب شود.
معرفی فروشگاه آنلاین روغن سیتی
روغن سیتی یکی از فروشگاههای آنلاین معتبر است که انواع روغنهای صنعتی با کیفیت را به مشتریان ارائه میدهد. در این بخش به معرفی این فروشگاه و خدمات آن پرداخته خواهد شد.
شرکت پایا روانکار پاسارگاد (روغن سیتی) عرضه کننده انواع روغن های موتوری، روغن های صنعتی (روغن هیدرولیک، روغن کمپرسور، روغن ترانس، روغن ژنراتور، روغن حرارت، روغن ماشین ابزار، روغن ماشین الات کشاورزی، روغن صنایع خاص و …) روغن دنده خودرویی و صنعتی، انواع گریس، انواع ضدیخ، اب صابون و سایر روانکارها می باشد. شرکت پایا روانکار پاسارگاد (روغن سیتی) کلیه محصولات عرضه شده خود را با کیفیت بسیار مطلوب و قیتی رقابتی با انتخاب بهترین برندهای ایرانی همچون شرکت های نفت بهران، نفت پارس، نفت ایرانول وبرندهای خارجی همچون شل، فوکس، توتال، کاسترول، موبیل و … در اختیار مشتریان قرار میدهد.
چه صنایعی از روغن صنعتی استفاده میکنند؟
هنگامی که صحبت از کاربردهای صنعتی میشود، روانکنندههای مایع (liquid lubricants) در تمامی صنایع حضور دارند. چه صنایعی که دارای ماشینآلات غولپیکر یا نقاط تولید با درجههای حرارت بالا هستند و چه صنایعی با ماشینآلات متوسط و سبک. بهطور کلی تقریبا هرجا قطعات یک سیستم مکانیکی درحال سایش روی یکدیگر با ارتباط از طریق چرخدندهها هستند، روغن صنعتی و یا دست کم انواع گریسها و روانکنندههای دیگر حضور دارند. در هرصورت استفاده از سیالات روانکننده و روغن صنعتی برای پشتیبانی از هر عملیات سنگین صنعتی ضرورت دارد. برخی از صنایعی که از انواع این روانکنندهها استفاده میکنند عبارتند از:
- صنایع بستهبندی
- صنایع برق
- صنایع خودرو سازی
- صنایع نساجی
- صنایع فلزکاری
- صنایع تولید ماشینآلات صنعتی
- صنایع کشاورزی
- سیستمهای تهویه مطبوع
- صنایع حملونقل
- صنایع کشتیرانی
- نیروگاهها
- صنایع تولید سیمان
مزایای استفاده از روغن صنعتی
بسیاری از ماشینآلات صنایع دارای یک سیستم روانکاری هستند. این سیستمها ممکن است از بخشهایی مانند: مخزن روغن، پمپ روغن و لولههای روغنرسانی تشکیل شده باشد. حتی ماشینآلاتی که از چنین سیستمهایی برخوردار نباشند نیز دارای بخشهایی مشخص برای روغنرسانی به قطعات در حال کار هستند.
یک سیستم روانکاری برنامهریزیشده با روانکنندههایی با کارایی بالا میتواند مزایای زیادی را بههمراه داشته باشد که از جمله آنها میتوان به کاهش استهلاک ماشینآلات و قطعات آنها، سرعت بیشتر در روندهای تولید، کاهش سروصدای ماشین در حین تولید و افزایش سودآوری با کاهش نیاز به تعمیرات و نگهداری اشاره کرد.
ویژگیهای مهم انواع روغن صنعتی
غیر از فرمولاسیون، مهمترین عامل طبقهبندی روغن صنعتی ، اندازهگیری سه شاخص مهم در این نوع از روغنها و روانکنندهها است. این شاخصها ویژگیهای روغن صنعتی مورد نظر و کاربردهای آن را در صنایع و ماشینآلات مختلف تعیین میکنند. این ویژگیها را با هم مرور میکنیم.
ویسکوزیته روغن صنعتی
ویسکوزیته (Viscosity) یا گرانروی مهمترین شاخص در روغن صنعتی است. این شاخص با علامت اختصاری (VI) بیان میشود که نشاندهنده میزان حساسیت ویسکوزیته روغن صنعتی به تغییرات دما است. VI بالا نشان میدهد که روانکننده در دماهای مختلف، چه در دمای بالا و چه در دمای پایین، پایدارتر است.
نقطه ریزش روغن صنعتی
یکی دیگر از ویژگیهای مهم روانکنندههای مایع، قابلیت جریان یافتن آنها در دماهای پایین یا نقطه ریزش (Pour Point) آنها است. نقطه ریزش، دمایی را نشان میدهد که در آن، روغن صنعتی یخ نمیزند و به جریان خود ادامه میدهد. از این رو روانکاری را در دمای بسیار پایین امکانپذیر میسازد. این معیار بهویژه در مورد خودروها و ماشینآلات صنعتی در فصول سرد سال یا در محیطهایی با اقلیم بسیار سرد، بسیار اهمیت مییابد.
نقطه اشتعال روغن صنعتی
نقطه اشتعال (Flash Point) در روغن صنعتی دمایی است که در آن بخار روغن یا مخلوط روغن، بخار روغن و هوا میتواند آتش بگیرد و بسوزد. این شاخص بهعنوان نشانگر خطر آتشسوزی و انفجار روغن صنعتی در انبار، در خودروها، در زمان حملونقل و نیز در زمان استفاده در صنایعی که در دمای بالا کار میکنند، عمل میکند و دانستن آن بسیار ضروری است.
انواع روغن صنعتی
۱) روغن های روانکارهای مهندسی
روانکارهای مهندسی طیف گسترده ای از روغن های روانکار هستند که برای کاربرد و مقاصد مختلف در صنعت از آنها استفاده می شود و معمولاً برای هر مشخصه خاص روانکار مشخص به خود آن تولید می شود مثلاً برای کاربرد طول عمر بالا یا دمای بالا یا دمای پایین یا سازگاری با مواد غذایی و در شرایط کاری در داخل دستگاه یا بیرون دستگاه باید در هر کدام از یک روانکار مشخص استفاده کنیم . لذا برای همین مقاصد روغن های روانکــار در صنایعی مانند : روغن گیربکس ، روغن کمپرسور ، روغن هیدرولیک و … مورد استفاده قرار می گیرند .
روغن های سبک برای روانکاری ماشین آلات با سرعت بالا و بار کم مورد استفاده قرار می گیرد این روغن ها مناسب برای دستگاه های نساجی برای دستگاه های ساخت و تولید مانند تراش ، فرز ، سی ان سی (CNC) می باشند . این نوع از روغن ها به منظور روانکاری ماشین آلات با سرعت متوسط و بارهای متوسط مورد استفاده قرار می گیرد و برای روانکاری دستگاه هایی مانند دستگاه های چاپ ، دستگاه های هیدرولیک و … باید به سراغ روانکارها با ویسکوزیته بالاتر رفت .
۲) روغن انتقال قدرت – روغن هیدرولیک
روغن هیدرولیک جزو گروه روغن های صنعتی هستند که از آنها در سیستم های هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرند و همه آنها باید دارای مشخصه درجه خلوص بالا و ثابت اکسیداسیون باشند . روغن هیدرولیک به منظور انتقال قدرت در پمپ های هیدرولیک ، هیدروموتورها و سایر تجهیزات هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرید ، روغن هیدرولیک باید داری گروانروی مشخص باشد اگر که گرانروی از حد مشخصی بیشتر باشد فشار زیادی برای به سیال در آوردن روغن به موتور دستگـــاه وارد می شود و از طرف دیگر اگر گرانروی روغن هیدرولیک از حد مشخصی کمتر باشد نمیتواند قدرت را انتقال بدهد و موجب نشتی زیاد در تجهیزات هیدرولیک می شود .
۳) روغن های انتقال حرارت
روغن های انتقال حرارت جزو گروه روغن های صنعتی هستند که از آنها در فرايند های عملیات حرارتی ، تبرید و … استفاده می شود . اساس این روغن ها همانطور که از نام آن نیز پیدا است برای گرفتن حرارت از محیط و قطعه کار می باشد و این روغن ها با ضریب انتقال حرارت مختلف برای کاربرد های گوناگون تولید می شوند .
یکی از کاربرد های روغن های انتقال حرارت در فرآیند کوینچ کردن یا سریع سرد کردن در سیال پس از عملیات حرارتی مانند عملیات حرارتی پسا جوشکاری PWHT ، عملیات حرارتی بلبرینگ ها و …. می باشد .
۴) روغن های برشی
روغن های برشی جزو گروه روغن های صنعتی هستند که از آنها در فرايند های مانند تراشکاری ، فرزکاری ، چرخدنده تراشی و … استفاده می شود . وظیفـــه روغن های برشی دور کردن براده از سطح قطعه کار و خنک کردن ابزار براده برداری است . این روغن ها به صورت گسترده در ماشینکاری سوپر آلیاژ ها استفاده می شوند .
سایر روغن های صنعتی
در این مقاله ۴ دستـــه بزرگ روغن های صنعتی را بررسی کردیم ، اما این ها شامل تمام دسته های روغن های صنعتی نمی شوند بلکه برخی از آنها متعلق دو دسته می باشند مانند روغن موتور که دو وظیفه روانکاری و وظیفه انتقال حرارت را دارد .
روغن سيالی است كه كاربردهای بسيــار متنوع و نتيجتاً انواع بسيارگوناگون و انواع متفاوتی دارد ولی در نظر عده زیادی از مردم همه این ها یک نوع کالا جلوه می کنند و فرقی بین آنها گذاشته نمی شود يكی از دلايل اين امر احتمالا اين است كه روغن های صنعتی دارای ماده مشتركی هستند كه روغن پايه است می باشد. ولی تفاوت اصلی روغن های صنعتی در نوع پایه روغنی و نوع افزودنی های بکار رفته و شاخص ویسکوزیته می باشد .
انواع روغن ها عبارت اند از:
الف- روغن های موتور Motor Oil
ب- روغن های توربين Turbine Oil
ج- روغن های چرخ دنده Gear Oil
د- روغن های صنعتی Industrial Oil
ه- روغن های انتقال حرارت Heat Transfer Oil
و- روغن های انتقال قدرت Hydraulic Oil
ز- روغن های خنك كننده تراشكاری Coolant Oil
ح- روغن های محافظ Protecting Oil
ط- روغن های عايق كننده Insulation Oil
ک- روغن های عمليات حرارتی و آبكاری Quenching Oil
ل- روغن های عمليات نورد وشكل دهی فلزات
ق- روغن های ترمز Brake Fluid
ر- روغن گیربکس یا روغن جعبه دنده Gearbox Oil
م- روغن های فرايندی شامل:
س- روغن های نساجی و روغن های فرآيند (روانكاری نرم كنندگی حفاظت جلوگيری ازالكتريسيته ساكن)
ع-روغن های فرايند لاستيک
ف-روغن های فرايند تولید چرم
نتیجه گیری
با توجه به بررسیهای انجام شده، میتوان نتیجه گرفت که خرید روغن صنعتی از فروشگاههای معتبر و آنلاین مانند روغن سیتی، انتخابی عالی برای حفظ و نگهداری ماشینآلات صنعتی است. این فروشگاه با ارائه محصولات با کیفیت و خدمات عالی، توانسته است اعتماد مشتریان خود را جلب کند و به یکی از منابع اصلی خرید روغن صنعتی تبدیل شود.