آموزشی

صنعت نساجی و روانکارهای مخصوص نساجی

نساجی

نساجی چیست؟

نساجی یعنی پارچه بافته یا بافتنی است که از نخ درست شده است.

منسوجات چیست؟

جدا از الیاف، نخ و پارچه یا هر محصول دیگری که از این ترکیبات ساخته شده باشد، منسوجات میگویند. فیبر ماده اصلی در صنعتی نساجی است که می تواند به صورت طبیعی یا مصنوعی باشد.

صنعت نساجی چیست؟

صنعت نساجی صنعتی است که شامل بخشهایی مانند تحقیق ، طراحی ، توسعه ، تولید و توزیع پارچه ، پارچه و پوشاک می شود. تا قبل از انقلاب صنایع، پارچه ها و لباس ها در خانه برای استفاده شخصی ساخته می شدند. گاهی اوقات آنها نیز در مقیاس کوچک فروخته می شدند. امروزه صنعت نساجی یک پدیده جهانی است که شامل همه مشاغل در توسعه ، تولید ، تولید و توزیع نساجی است. در کشاورزی با تولید فیبر، پرورش گوسفند و کرم ابریشم، استخراج فلزات و مواد معدنی شروع می شود. سپس این الیاف به نخ ، پارچه و پوشاک تبدیل می شوند. که این مراحل را شامل میشود:

کارخانه های نخ ریسی ، کارخانه های بافندگی ، کارخانه های بافندگی ، کارخانه های رنگرزی ، پوشاک است. علاوه بر این ، شرکت هایی که دکمه ، زیپ ، لوازم بافندگی ، چرخ خیاطی و نخ ، بند ، توری و سخت افزار پارچه فروشی نیز به فروش می رسانند با این صنعت ارتباط دارند.

مراحل صنایع نساجی

نخ ریسی

تبدیل الیاف (طبیعی یا مصنوعی) به نخ ، نخ ریسی نامیده می شود. بخش ریسندگی دارای مراحل زیادی مانند اتاق باد ، کارد ، طراحی ، شانه زدن ، سیمپلکس و قاب حلقه است. اتاق ضربه اولین مرحله چرخش است. در اینجا تکه پنبه با باز کردن ، تمیز کردن ، مخلوط کردن یا مخلوط کردن به یک دور یکنواخت تبدیل می شود. مرحله بعدی کاردینگ است. به کاردینگ قلب چرخش می گویند. مرحله سوم ترسیم است. در اینجا لغزنده ها مخلوط ، دو برابر ، تراز و ترسیم می شوند. مرحله بعدی شانه زدن است.

این یک فرایند صاف کردن و موازی سازی الیاف و همچنین حذف الیاف کوتاه و ناخالصی ها است. سپس مرحله ساده می آید. در اینجا برش ها ضعیف شده و مقدار کمی پیچ و تاب نیز به آنها داده می شود. سپس لغزنده ها به حالت چرخش تبدیل می شوند. آخرین مرحله قاب حلقه است. غلتک ، روی بوبین ها ، در قاب حلقه قرار می گیرد ، جایی که از چندین مجموعه غلطک با سرعت بیشتر عبور می کند و در نهایت به نخ کشیده می شود.

تولید پارچه

روشهای مختلفی برای تولید پارچه وجود دارد. در میان آنها بافت و بافندگی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. بافت عمده ترین روش تولید پارچه است. این تکنیک احتمالاً قبل از چرخاندن شناخته شده است. افراد اولیه ممکن است علف ها و شاخه های موجود در لانه پرندگان را مشاهده کرده و بدین ترتیب کشف کرده باشند که چگونه می توانند برای خود لباس تهیه کنند. ریسندگی زمانی ایجاد شد که مردم دریافتند مواد اولیه قبل از بافته شدن قابل بهبود هستند.

با گذشت زمان ، بافندگی های خام ساخته شد که بسیار ساده و با دست کار می کردند. امروزه بافندگی های مختلف مدرن توسعه یافته اند ، اما اساساً همان عملکرد دستگاه بافندگی ساده را انجام می دهند. بخش بافندگی همچنین دارای بخشهای مختلف مانند سیم پیچ ، پیچ خوردگی ، اندازه ، قوس است. بافندگی دومین روش پرکاربرد در تولید پارچه است. محبوبیت بافندگی در سال های اخیر به دلیل افزایش تنوع تکنیک ها ، سازگاری بسیاری از الیاف جدید ساخته شده توسط بشر و افزایش تقاضای مصرف کننده ، بسیار افزایش یافته است. امروزه پارچه های بافتنی از جوراب بافی ، لباس زیر ، ژاکت ، شلوار ، کت و شلوار و کت استفاده می شود.

پردازش مرطوب

فرآوری مرطوب دپارتمانی است که در آن عایق بندی ، شستشو ، سفید کردن ، شستشو، رنگرزی و غیره انجام می شود. طراحی برای حذف مواد اندازه گیری انجام می شود. برای از بین بردن چربی ها ، روغن ، موم با استفاده از قلیایی ، آبشویی انجام می شود.

سفید کردن برای حذف رنگ طبیعی از الیاف انجام می شود. شستشو برای تمیز کردن پارچه انجام می شود ، به طور معمول برای روشن تر شدن پارچه نسبت به روشن و رنگ آمیزی برای یکنواخت شدن پارچه انجام می شود. انواع مختلف ماشین آلات مانند دیگ بخار ، J-box ، Jet ، Jigger ، Pad mangle ، ماشین رنگرزی وینچ و غیره در بخش پردازش مرطوب استفاده می شود.

تولید پوشاک

مراحل و تکنیک های پردازش مربوط به تولید پوشاک برای تولید در مقیاس بزرگ به صورت صنعتی برای اهداف تجاری ، فناوری تولید پوشاک نامیده می شود. کارخانه های تولید پوشاک به سه دسته کارخانه تولید پوشاک بافته ، کارخانه تولید لباس های بافتنی و کارخانه تولید پوشاک ژاکت طبقه بندی می شوند. به کارخانه تولید لباس از پارچه های بافته شده ، کارخانه تولید لباس می گویند. به کارخانه تولید پوشاک از پارچه های بافتنی ، کارخانه تولید لباس می گویند.

برای تولید پوشاک به ماشین های دوخت نیاز داریم اما چرخ خیاطی انواع مختلفی دارد که برای انواع مختلف بخیه استفاده می شود. نام برخی از چرخ خیاطی های رایج مورد استفاده در تولید پوشاک در زیر ذکر شده است –

  • Lock stitch sewing machine
  • Chain stitch sewing machine
  • Over lock sewing machine
  • Flat lock sewing machine
  • Blind stitch sewing machine
  • Bar Tac sewing machine
  • Button hole sewing machine
  • Button attaching machine
  • Label sewing machine etc.

اگرچه بخش عمده ای از این صنعت نساجی در زمینه تولید پوشاک فعالیت می کند ، اما بسیاری از افراد برای طراحی مد جدید و بازاریابی آنها برای تولید به کار گرفته می شوند. برخی دیگر از شرکت های نساجی ملحفه ، پتو ، روبالشی و حوله تولید می کنند. واردات و صادرات پارچه ، پوشاک نیز بخشی از صنعت نساجی است. همچنین طراحان و تولیدکنندگان لباس اغلب خریدارانی دارند که به سراسر جهان سفر کرده و به دنبال پارچه مناسب برای ایجاد مد خود می گردند. به دلیل نوع مواد تولیدی محلی ، از کشوری به کشور دیگر بسیار متفاوت است. در نهایت می توان گفت که صنایع نساجی کالاهای فوق را در اختیار ما قرار می دهند در حالی که منبع درآمد ارزشمندی را برای بسیاری از مردم در سراسر جهان فراهم می کنند.

مشاین الات و روانکار های صنعتی نساجی

 

ماشین الات و روانکارهای صنعتی

ماشین آلات پردازش پنبه/نخ ریسی

سرعت و دما از عوامل مهم در تولید و همچنین پردازش الیاف پنبه/مصنوعی هستند. در پردازش تکه های بلبرینگ سوزنی یا بلبرینگ های دوقلو می توانند به سرعت 3.0 میلیون میلی متر در دقیقه برسند. استفاده از روان کننده نامناسب می تواند باعث گرم شدن بیش از حد و خرابی زودرس بلبرینگ شود. به ویژه در فرآیند ریسندگی ، انتخاب روان کننده مناسب و کاربردی از اهمیت زیادی برخوردار است. روانکار های صنعت نساجی دارای مجموعه ای از محصولات است که مخصوصاً مطابق با الزامات اسپولرها و ماشین های نخ ریسی طراحی شده است. روان کننده ها به طور مداوم در برابر اصطکاک و سایش محافظت می کنند و با افزایش فواصل نگهداری هزینه های کار را کاهش می دهند.

ماشین آلات پردازش پنبه

 

ماشین آلات بافندگی و بافندگی

ماشین های بافندگی دایره ای مدرن، روزانه چند صد کیلوگرم مواد بافتنی را با بالاترین سرعت پردازش می کنند. صدها سوزن ظریف و سینک نخ های رنگارنگ را در یک چشم بر هم زدن به جوراب ، ژاکت ، دامن ، کت ، روکش تخت پشمی با بهترین طرح ها تبدیل می کند.

یک تصویر دقیق بافندگی و بافندگی مستلزم کشش خوب نخ و همچنین عملکرد قابل اطمینان یاتاقان ها ، چرخ دنده ها ، عناصر کشویی و سوزن ها است. حتی کوچکترین مغایرت ماشین آلات بلافاصله روی پارچه بافتنی یا بافته شده منعکس می شود و در نتیجه درصد پارچه نامرغوب و همچنین هزینه های تولید مربوطه را افزایش می دهد. روان کننده های صنعت نساحی کارایی بالا را برای قابلیت اطمینان ماشین آلات شما ارائه می دهد، به ویژه برای دقت اجزای ماشین و عمر طولانی. شستشو ، اصطکاک و سایش با به حداقل رساندن سوزن، روغن های روان شده و تمیز کننده فرآیندهای تولید تمیز و با نگهداری کم را امکان پذیر می کند ، در حالی که در هزینه ها صرفه جویی می شود.

نساجی

پردازش الیاف مصنوعی

الیاف مصنوعی، تولید انواع محصولات فوق العاده گسترده ای را امکان پذیر می کند و در بازار نساجی مدرن ضروری است. با این حال ، این یک فرآیند تولید پیچیده از مذاب پلیمر تا نخ مصنوعی می باشد. عناصر مختلف دستگاه، در ریسندگی رشته ها در معرض مواد شیمیایی تهاجمی و همچنین درجه حرارت و سرعت شدید هستند. به عنوان مثال: در پردازش الیاف مصنوعی، جایی که پلیمر داغ با فشار بالا از طریق اسپینرها عبور می کند یا جایی که گودت های داغ رشته ها را با بالاترین سرعت به قسمت سیم پیچ توزیع می کند. چنین فرایندهای سختی در تولید الیاف مصنوعی چالش های عمده ای را برای ماشین و روان کننده به وجود می اورد

روغن ها ی مورد استفاده در ماشین های نساجی، روان کننده هایی با عملکرد بالا هستند که اجزای ماشین را در برابر ضربه های شیمیایی و مکانیکی محافظت می کند ، تعمیر و نگهداری دستگاه هارا  کاهش می دهد و زمان کار را افزایش می دهد و همچنین عمر مفید دستگاه را نیز افزایش می دهد.

نساجیماشین آلات تکمیل نساجی

یکی از مهمترین بخشهای تولید در صنعت نساجی، روکش نخ ، پارچه و نساجی است. در پارچه خاصیت مورد نظر مانند سفتی ، نرمی ، نرمی ، محافظت یا رنگ را فقط می توان در تمام مراحل تکمیل انجام داد. اجزای ماشین ، به ویژه در فرایند تکمیل نساجی ، بی وقفه در معرض چالش های مکانیکی ، شیمیایی و حرارتی قرار دارند. ماشین آلات تکمیل منسوجات باید در بالاترین سطح کار کنند و شرایط کار روزانه مانند بارهای بسیار زیاد ، دمای بالا و همچنین آلودگی به آب ، مواد شیمیایی ، مواد شوینده و بخار داغ را تحمل کنند.

با توجه به جدیدترین فناوری های افزودنی ، گریس های مخصوص برای صنعت نساجی از اجزای ماشین مانند زنجیر ، رولبرینگ ، تنظیم دوک ها و چرخ دنده ها در برابر آن تاثیرات مضر محافظت می کند. علاوه بر این ، آنها از اصطکاک و خرابی های مربوط به سایش جلوگیری می کنند و بنابراین عمر طولانی و حداکثر قابلیت اطمینان عملکرد را امکان پذیر می کنند. گریس، روغن را می توان در ماشین آلات تکمیل پارچه توسط همه تولید کنندگان استفاده کرد.

 

2 دیدگاه در “صنعت نساجی و روانکارهای مخصوص نساجی

  1. محمد حسین گفت:

    سلام وقت بخیر
    ممنون از مقاله خوبتون
    یک سوال داشتم
    آیا برای صنعت ماشین آلات برقی هم می‌شود از این روغن استفاده کرد؟

    1. Taha گفت:

      سلام وقت شماهم بخیر برای انتخاب روانکار مناسب برای دستگاه های خود حتما باید از روغن های توصیه شده در دفترچه راهنما دستگاه نسبت به انتخاب روانکار مناسب اقدام فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *