آموزشی

معرفی و کاربرد روغن دنده

کاربرد روغن دنده

در این مقاله به معرفی روغن گیربکس یا همان روغن دنده و یا واسکازین می پردازیم و در ادامه، از کاربرد روغن دنده صحبت خواهیم کرد. پس تا انتها این مقاله با روغن سیتی باشید.

روغن دنده صنعتی چیست و چه کاربردی دارد؟

اکثر دستگاه ها و قطعات صنعتی دارای چرخ دنده ها و قطعات چرخان متحرک هستند، این قطعات زمانی که در کنار همدیگر یا روی همدیگر حرکت می کنند ایجاد اصطکاک می کنند و این اصطکاک باعث کاهش سرعت آنها و گرم شدن آن ها می شود، و به مرور زمان چرخ دنده را خراب می کند، علاوه بر این وجود گرد و خاک و ضایعات در محیط هم می تواند به چرخ دنده ها آسیب برساند،  برای رفع این مشکلات روغن های دنده صنعتی ساخته شده اند، در واقع کاربرد روغن دنده این است که از چرخ دنده ها و جعبه دنده ها در مقابل عوامل مختلف محافظت می کند و کارایی آنها را بالا می برد.                                   

ويژگی های روغن دنده صنعتی

توصيه ميشود در هنگام خرید به ویژگی های روغن دنده صنعتی که قرار است خریداری کنید بسیار توجه کنید، مهمترین این ویژگی ها عبارتند از :

چرخ دنده ها در زمان تماس با يكديگر اصطکاک زیادی تولید می کنند و این اصطکاک باعث تولید گرمای زیادی می شود، این گرمای زیاد اثر مستقیم روی روغن دنده می گذارد و اگر روغن از ترکیب شیمیایی پایداری برخوردار نباشد ساختار شیمیایی آن از بین می رود و دیگر کارایی لازم را ندارد، پس در هنگام خرید روغن دنده صنعتی باید توجه گردد که دستگاه شما در چه دمایی کار می کند و روغنی را باید تهیه کنید که بتواند در دمای دستگاه به خوبی کار کند.

عدم اکسیداسیون

برخی گيربكس هاي صنعتی حاوی چرخ دنده در مجاورت هوا کار نمی کنند و درون محفظه خلا هستند برخی دیگر ممکن است در مجاورت هوا کار کنند این هوا می تواند با روغن ترکیب شیمیایی انجام دهند که به آن اکسیداسیون می گویند، اکسیداسیون می تواند ساختار شیمیایی روغن را تغییر دهد.

همانطور که آهن با آب واکنش می دهد و زنگ می زند، به دلیل محدودیت هایی که در تولید روغن دنده صنعتی وجود دارد تا کنون روغنی که هیچ واکنشی با هوا نداشته باشد ساخته نشده اما با تکنیک هایی این احتمال بسیار کاهش یافته است بنابراین باید با توجه به محیطی که دستگاه شما در آن کار میکند از روغنی استفاده كرد که کمترین احتمال اکسیداسیون را داشته باشد تا طول عمر آن زیاد شود.

روغن های عملیاتی حرارتی

قابليت تحمل فشار پذیری بالا 

 روغن های دنده معمولی در فشارهای بالا به خوبی کار نمی کنند، اما روغن دنده صنعتی می تواند در فشار بالا به خوبی کار کند البته میزان این تحمل فشار در روغن های دنده صنعتی که توسط شرکت های مختلف ساخته می شود متفاوت است و شما قبل از خرید باید میزان فشاری که در دستگاه وجود دارد سنجیده شود و متناسب با آن روغن دنده مناسب خریداری گردد.

شرايط نگهداري روغن دنده صنعتی

شرایط نگهداری روغن دنده صنعتی طول عمر آن را معین می کند، قرار دادن روغن در مكانهايي با اختلاف های دمایی بسیار زیاد می تواند به آن آسیب برساند و طول عمر آن را کم کند،  هر چه بازه این تغییرات کمتر باشد روغن کارایی بیشتر خواهد داشت، مورد بعدی آلودگي هایی است که ممکن است وارد روغن شود، روغن باید به گونه ای استفاده شود که آلودگي وارد آن نشود، برخی اوقات موادی مانند آب ، گردوغبار، دود، گازهای مختلف در تماس با روغن قرار می گیرند که باید حتی الامکان از تماس آنها جلوگیری شود.

کاربردهای روغن دنده صنعتی چیست ؟

  • کاربرد اصلی روغن دنده صنعتی در دنده‌های ماشین‌آلات صنعتی و تجهیزات مکانیکی می‌باشد. این موارد شامل دنده‌ها، جعبه دنده‌ها، و ترمزها می‌شوند.
  • روغن دنده صنعتی برای انتقال نیرو و کاهش سایش در دنده‌ها استفاده می‌شود.
  • در موتورهای الکتریکی و ترانسمیت‌های مکانیکی، روغن دنده صنعتی به عنوان یک عامل مهم در عملکرد صحیح این تجهیزات عمل می‌کند.
  • در ماشین‌آلات تجهیزات حرارتی و خنک‌کننده، این نوع روغن به عنوان یک عامل خنک‌کننده و حفاظتی عمل می‌کند.

کاربرد روغن دنده

سه ویژگی ضروری هنگام انتخاب روغن دنده صنعتی

روغن دنده از دو جزء حیاتی تشکیل شده است: روغن پایه و مواد افزودنی. افزودنی ها خواص مطلوبی ایجاد می کنند و خواص نامطلوب را سرکوب می کنند. بسته افزودنی، ستون فقرات عملکرد روان کننده است و یک ستون فقرات قوی عملکرد برای محافظت مورد نیاز شما را فراهم می کند. هنگام انتخاب روغن دنده، سه ویژگی اساسی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود:

مورد یک : روغن دنده باید از نظر حرارتی پایدار بماند و در دماهای بالا اکسید نشود، بنابراین از ایجاد لجن یا لاک جلوگیری شود. جلوگیری از اکسید شدن روغن، فواصل تخلیه و تعویض را طولانی تر می کند. به عنوان یک قانون کلی، به ازای هر 18 درجه فارنهایت (10 درجه سانتیگراد) افزایش دمای سیال بالاتر از 140 درجه فارنهایت (60 درجه سانتیگراد)، اکسیداسیون عمر مفید روانکار را به نصف کاهش می دهد.

مورد دو : اگر یک گیربکس محصور دارید که بار زیادی دارد یا در معرض بارگذاری ضربه ای است، به روغن دنده با خواص فشار شدید نیاز دارید. روغن دنده با افزودنی EP از سطوح دنده در برابر فشارهای شدید محافظت می کند.

مورد سه : روغن دنده باید با آلودگی هایی که وارد سیستم می شود به ویژه آب مبارزه کند. روغن باید بتواند امولسیون شود، که امکان حذف آسان آب از جعبه دنده را فراهم می کند.

توانایی های اصلی روغن دنده  

  • توانایی چسبیدن به سطوح دنده های در تماس
  • دارا بودن خاصیت ضد خوردگی
  • توانایی کنترل تشکیل لجن و رسوبات در سیستم
  • بهبود دهنده گرانروی
  • کاهنده اصطکاک
  • محافظت کننده از زنگ زدگی
  • دارای خاصیت ضد اکسیداسیون
  • بهبود دهنده گرانروی و تغییر ویسکوزیته به اندازه مناسب در گرما و سرما
  • خاصیت بیرون انداختن آلودگی ها از روغن

بهترین و پرفروش‌ترین روغن‌های دنده از شرکت‌های نفتی معتبر

  1. Shell: Shell تولید کننده روغن‌های دنده معتبری است که در صنعت به شدت تقدیر می‌شود. برخی از محصولات مشهور این شرکت شامل Shell Spirax و Shell Omala هستند.
  2. Total: شرکت Total نیز یکی از شرکت‌های بزرگ و معتبر تولید کننده روغن‌های دنده است. محصولات این شرکت شامل Total Carter و Total Rubia می‌شوند.
  3. Mobil: Mobil یکی دیگر از شرکت‌های معروف در زمینه روغن‌های صنعتی است. روغن‌های Mobil SHC و Mobilgear 600 XP از جمله محصولات محبوب این شرکت هستند.
  4. بهران : شرکت نفت بهران را همه ما میشناسیم، این شرکت یکی از قوی‌ترین شرکت‌های ایرانی در زمینه تولید روغن‌های صنعتی می‌باشد. از بین روغن دنده صنعتی بهران میتوان به محصولاتی مثل روغن بهران بردبار 220 ، روغن بهران بردبار PG و بهران بردبار PS اشاره کرد.
  5. ایرانول : شرکت نفت ایرانول یکی دیگر از نام‌های آشنا در زمینه روغن‌های خودرویی و صنعتی می‌باشد. روغن دنده صنعتی ایرانول IG جزو یکی از معتبر‌ترین روغن‌های دنده صنعتی در کشور می‌باشد.
  6. پارس : شرکت نفت پارس نیز مانند دیگر رقیبان خود فعالیت خود را پر قدرت از قبل ادامه می‌دهد و در زمینه روغن‌های صنعتی و خودرویی در حال تولید می‌باشد، این شرکت روغن دنده صنعتی خود را که قبلأ با نام پارس نیسان میشناختیم، اکنون با نام پارس شکیب ارائه میدهد.

کاربرد روغن دنده

تفاوت بین روغن دنده صنعتی و روغن دنده خودرو چیست؟

برخلاف روغن‌های دنده خودرو، روغن‌های دنده صنعتی باید با شرایط عملیاتی شدیدتر کنار بیایند . آنها به گونه ای طراحی شده اند که مقاومت کافی در برابر سایش و فشار شدید و همچنین مقاومت عالی در برابر کف داشته باشند.

نتیجه گیری

در انتخاب روغن دنده صنعتی باید به نیازهای مخصوص به کاربردهای خود و توصیه‌های تولیدکننده دقت کرد. همچنین، مشاوره با تامین‌کننده یا تولیدکننده معتبر می‌تواند به انتخاب بهترین روغن دنده برای نیازهای شما کمک کند.

می‌توانید جهت مشاوره قبل از خرید و انتخاب محصول خود با کارشناسان ما تماس گرفته و تمام نکات و راه‌نمایی‌ های قبل از خرید را بررسی و در نهایت در انتخاب بهترین روغن مناسب برای کسب و کار خود را خریداری کنید. علاوه بر این ما در فروشگاه روغن سیتی محصولات را با بهترین کیفیت و خوش قیمت‌ترین رقم بازار به شما ارائه می‌دهیم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *